Veelgestelde vragen

Samen met kinderen als changemakers inspireert KidsRights een wereldwijde beweging voor kinderrechten. Fantastisch dat jij hier ook aan bij wilt dragen! Twijfel je nog hoe? Wij helpen je graag verder! Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op via: Marketing@kidsright.org.  Wij helpen je graag verder.

Actie

Hebben jullie promotiemateriaal dat ik kan gebruiken?

Wil jij jouw actie extra kracht bij zetten? Stuur dan een mailtje aan marketing@kidsrights.org. Wij sturen dan, nadat jouw actie is aangemaakt, een poster, flyer en donatiebox toe.

Kan er iemand van KidsRights langskomen om een cheque in ontvangst te nemen?

KidsRights is een kleine organisatie, daarom is het niet altijd mogelijk dat een van onze medewerkers een cheque in ontvangst kan nemen. Uiteraard waarderen wij jullie inzet wel enorm en zullen ons best doen om wel te komen. Stuur daarom op tijd een mailtje met het exacte verzoek naar marketing@kidsrights.org, dan bespreken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Concentrate x KidsRights campagne

Ik zie verschillende items over KidsRights voorbij komen op TV en Youtube. Wat is dit precies?

Samen met KidsRights heeft Concentrate, het jongerenkanaal van RTL, drie documentaires over de finalisten van de Internationale Kindervredesprijs 2017 gemaakt. Presentator Kaj van der Ree heeft voor KidsRights samen met Concentrate-collega’s Stefan Jurriens, Kaj Gorgels en Bobbie Bodt voor ‘Concentrate Docs’ de drie finalisten van de Internationale Kindervredesprijs 2017 bezocht. Hieruit zijn drie indrukwekkende documentaires ontstaan. Het Expertcomité achter deze prijs van KidsRights, koos dit jaar Faye (15) uit Indonesië, Mohamad (16) uit Syrië en Tymon (16) uit Polen uit een recordaantal van 169 inzendingen uit 55 landen. In de korte documentaires interviewen de presentatoren deze moedige kinderen en is te zien wat zij in hun jonge leven al hebben bereikt en meegemaakt. 

Daarnaast wordt meerdere malen per dag een speciale KidsRights promo getoond op alle RTL kanalen over ons werk, de changemakers en de Kindervredesprijs. 

Wat wil KidsRights bereiken met deze campagne?

Het doel van de samenwerking tussen Concentrate en KidsRights is om Nederlandse jongeren bewust te maken van het feit dat kinderen de wereld in beweging kunnen brengen. “Als deze jongeren een verschil kunnen maken, waarom doen wij dat dan niet? ”, aldus Kaj.

Hoe kan ik een bijdrage leveren aan deze changemakers?

Wat fantastisch dat je net als onze changemakers de wereld in beweging wilt brengen.
Binnen deze campagne zijn er verschillende mogelijkheden om KidsRights te steunen.

  • Geef de wereld een Tikkie! Steun ons snel en makkelijk via de Tikkie button op de homepage van deze website
  • Kom in actie! Maak zelf een actie aan, neem deel aan een bestaande actie of sponsor direct een deelnemer
  • Sms ‘push’ naar 4333 en steun KidsRights met 3 euro per bericht
  • Ga naar onze website www.kidsrights.nl en wordt donateur of maak direct een gift over, via de ‘doneer’ button op de homepage

Wat gebeurt er met de opbrengst uit deze campagne?

Jouw bijdrage komt ten goede aan het werk van KidsRights. Wij maken kinderen sterk. Wij brengen kinderrechten wereldwijd onder de aandacht. Wij ondernemen actie, doen onderzoek en zorgen dat kinderen worden gehoord. Samen brengen wij de wereld in beweging. Voor meer gedetailleerde informatie over het werk van KidsRights, kijk op www.kidsrights.nl.

Waar kan ik op de hoogte blijven en meer informatie vinden over deze campagne?

  • Schrijf je in voor onze e-nieuwsbrief, via www.kidsrights.nl en blijf op de hoogte van het werk van KidsRights en haar changemakers
  • Houd de Concentrate x KidsRights landingspagina in de gaten. Hier worden de verschillende docu’s getoond zodra ze beschikbaar zijn en delen we alle campagnenieuwtjes. www.concentrate.nl/kidsrights
  • Volg ons op Instagram of Facebook

ØIk heb de RTL Late Night uitzending gezien. Hier zag ik dat ik KidsRights kan steunen door te bellen met 0800-1110. Nu zie ik ook een sms oproep voorbij komen (sms PUSH naar 4333). Klopt dit? En is dit voor hetzelfde?

Het klopt inderdaad dat er in samenwerking met RTL Late Night een belactie is geweest. Dit telefoonnummer is geldig op 4 en 5 december. Het sms nummer blijft open staan t/m 31 december. Met een sms steun je eenmalig met 3 euro per bericht. Door te bellen op 4 of 5 december steun je KidsRights ook, maar dan met een bedrag naar keuze en ook de mogelijkheid om KidsRights structureel te steunen. De giften via het telefoonnummer en via sms, komen allebei ten goede aan het werk van KidsRights (de changemakers en bijbehorende projecten).

Ik heb gebeld naar 0800-1110 om KidsRights te steunen, maar krijg geen gehoor. Wat nu?

Wat fijn dat u KidsRights wilt steunen. Het telefoonnummer was uitsluitend geldig op 4 en 5 december. Om alsnog te steunen, kan je tijdens kantoor uren bellen naar 020 225 8225 of online doneren via https://kidsrights.org/nl/donate

Ik heb gebeld n.a.v. een oproep van Humberto Tan, tijdens de uitzending van RTL Late Night. Waar komt mijn donatie exact terecht?

Wat fantastisch dat je hebt gebeld en onze changemakers steunt! Jouw bijdrage komt ten goede aan het werk van KidsRights, waarmee jij de changemakers en onze projecten steunt.

Ik heb de uitzending van RTL Late Night gezien en wil graag een bijdrage leveren, maar niet bellen. Hoe kan ik dit het beste doen?

Bedankt voor jouw interesse en betrokkenheid bij KidsRights! Je kan ook online doneren viahttps://kidsrights.org/nl/donateof direct een gift doen via Tikkie: https://tikkie.me/pay/KidsRights/t79r2e9i1i2dph36boad

KidsRights

Wat doet KidsRights?

Kinderen zijn changemakers. KidsRights werkt samen met kinderen aan een wereld waarin kinderrechten worden gewaarborgd. KidsRights is ervan overtuigd dat kinderrechten beter nageleefd worden wanneer kinderen zelf meebeslissen over de zaken die hen direct aangaan en zij zelf in actie kunnen komen.

Welke keurmerken heeft KidsRights?

KidsRights heeft de ANBI-status en is in het bezit van het CBF-keurmerk.

Kan ik mij ook aanmelden als vrijwilliger?

Jazeker! KidsRights kan altijd changemakers gebruiken, die onze collega’s kunnen ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden of specifieke projecten. Neem hiervoor contact op met info@kidsrights.org.

Ik wil graag donateur worden van KidsRights. Hoe regel ik dit?

Fantastisch dat je zo betrokken bent bij het werk van KidsRights. Het makkelijkst is om dit online te doen, via: https://kidsrights.org/nl/donate. Of stuur een mailtje naar info@kidsrights.org, met jouw gegevens, dan nemen we contact met je op.

Sponsoring

Wat gebeurt er met mijn bijdrage?

Jouw bijdrage komt ten goede aan het werk van KidsRights. Wij maken kinderen sterk. Wij brengen kinderrechten wereldwijd onder de aandacht. Wij ondernemen actie, doen onderzoek en zorgen dat kinderen worden gehoord. Samen brengen wij de wereld in beweging. Voor meer gedetailleerde informatie kijk op www.kidsrights.nl.

Kan er ook gesponsord worden vanuit het buitenland?

Donaties en sponsorbedragen vanuit het buitenland, kunnen direct op de rekening van KidsRights worden overgemaakt. Vergeet niet te vermelden voor welke actie de bijdrage is en welke persoon je wilt sponsoren.

IBAN: NL30 INGB 0000 008986
BIC: INGB NL2A

Kan ik ook een algemene donatie doen aan KidsRights?

Fantastisch dat je zo betrokken bent bij het werk van KidsRights. Het makkelijkst is om dit online te doen, via: https://kidsrights.org/nl/donate. Of stuur een mailtje naar info@kidsrights.org, met jouw gegevens, dan nemen we contact met je op. Je kan ook o.v.v. jouw naam en reden direct doneren via IBAN: NL30 INGB 0000 008986.

Ik sponsor met mijn bedrijf. Kan ik ook een factuur van mijn donatie ontvangen?

Stuur een mail aan marketing@kidsrights.org met daarin jouw gegevens, de actie die je wilt sponsoren, het bedrag en de adresgegevens voor op de factuur. Dan zorgen wij er voor dat er een factuur wordt toegestuurd en het bedrag wordt bijgeschreven bij de actie/deelnemer. 

Hoe kan ik met mijn bedrijf een bijdrage leveren aan acties van en voor KidsRights?

Hier zijn verschillende mogelijkheden voor. Een algemene donatie, sponsoring van een deelnemer, een specifieke actie of evenement of in natura. Of word KidsRights Business Friend! Neem contact op met Aimée Vegter, via aimee@kidsrights.org. Zij gaat graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.

Ik wil graag contant opgehaalde donaties toevoegen aan een actie. Kan dat?

Dat kan zeker. Stuur een mailtje aan marketing@kidsrights.org met jouw gegevens. Dan nemen we z.s.m. contact op om dit in orde te maken.

Wat gebeurt er met de opbrengst van mijn actie als ik deze actie annuleer?

Bedragen die reeds zijn opgehaald met de aangemelde actie, worden niet teruggestort. Dit wordt gezien als donatie aan KidsRights.

Ik heb geld gesponsord aan een deelnemer, maar dit is niet zichtbaar op de profielpagina. Wat moet ik nu doen?

Stuur een mailtje aan marketing@kidsrights.org met jouw gegevens en de deelnemer die je wilt sponsoren. Dan nemen we z.s.m. contact op om dit in orde te maken.

Om een actie te starten dien je een account te hebben. Heb je die nog niet? Maak dan hier een account aan.